22.12.08

Mrtva priroda


Tea je krenula na privatne časove crtanja-slikanja-vajanja.
Ovo je prvi samostalni rad. Pa, rekoh, da ga okačim.
Nije baš Dürer, ali ide ka tome :)

8 comments:

Тања said...

ovo je odlicno!!!

Anonymous said...

Stvarno? Mislim, vi ste Tanja ipak stručni pa je vaše mišljenje meritorno. Pretpostavljam da je odlično obzirom na broj časova i tako to..
Jedva čekam da pređe na neke druge, nepravilne forme pa da vidim kako će se onda snaći. Kad prođe jedno 10 časova opet ću nakačiti koju sličicu sa molbom za vaš komentar.
Thx

Тања said...

klasican skolski rad, krecu se u dobrom pravcu, stvarno!

Тања said...

...kod ovakvih crteza treba prikazati teksturu predmeta. Važno je obratiti pažnju na to da svaki predmet ima različitu teksturu. Znači, pokušati šrafurama, senkom (nikako razmazivanje prstima, već postepenim nanošenjem mreže finih linija) postići to, da se predmeti ne razlikuju samo po obliku, što je ovde već očigledan uspeh, već i po različitim površinama.

Тања said...

verujte, ovo su dovoljno "nepravilne" forme! nama su npr. zadavali da crtamo jaje! mislili smo: hm, big dil! Naravno, ne "iz glave", nego ono postavljeno! Međutim...;-)

Тања said...

opet ja; Nije loše da pogleda Morandijeve radove. (Giorgio Morandi) biće vam jasno na šta sam mislila u pogledu teksture objekta.

Miroslav said...

Hvala, Tanja, na stručnoj analizi. Znači, kreće se u pravom smeru. Eto, šta je stručnost. Dok sam je ja, kao, podučavao crtanju baš sam koristio senčenje uz pomoć razmazivanja prstima :)
Pogledaćemo Morandijeve radove danas čim 'umetnica' ustane. Tek je 10 sati :)
Hvala

Тања said...

:))