17.2.09

Photoshop je čudo

Jedan od mojih malobrojnih hobija je i pravljenje veb prezentacija. Kao što je poznato veb stranica mora pored teksta da ima i fotografije jer i dalje važi ona izreka da jedna fotografija vredi više od hiljadu reči. Naravno, "sirove" fotografije ne možemo, nikako, stavljati na sajt jer su obično nabudžene sa milionima kilobajta i sajt bi se otvarao +/- beskonačno, zavisno od brzine konekcije. Dakle fotke moraju obavezno da se obrade i to ne samo po pitanju veličine već i kvaliteta. Taj posao je najbolje uraditi s nekim programom za obradu fotografija kao što je npr. Photoshop kojeg i ja koristim.
U dokolici između pravljenja veb prezentacija i normalnog posla malo eksperimentišem sa Photoshopom i pravim "umetničke" fotografije pa rekoh da nakačim nekoliko radova i na ovaj blog. Neka stoji.

One of the few hobbies I have is web design. As it is well known there's no web design without photos. Of course "raw" photos are not suitable for the web sites. Tons of megabytes makes them too "heavy" and photos need to be processed in adequate program like Photoshop, which I use. Sometimes I play with photos in Photoshop and here are the results.


My Guitar

The Moonshiner

The Mist

Kukla

Haos

The Green

Spray me

The Disco Ball
The Magica Ball

No comments: