27.11.09

Asambleja

Ima tome već duže vreme kako nisam toliko uživao u TV prenosima iz nacionalne Asambleje.
Priznajem da sladostrasno uživam u pištanju neobaveštenih jahača magle i bacača cipela gledajući njihovu nemoć da spreče davanje autonomije našem regionu sa najhrabrijim i najpametnijim građanima - Vojvodini.

Razlog više za moju radost, a njihovu žalost, je to što je ta autonomija direktni rezultat cvilećih poslanika i njihovog Novog Ustava. Kako su ga doneli tako će sada da uživaju u njegovim plodovima - sa sve preambulom.

Da je ustav donet na normalan način, odnosno da nije siledžijski nametnut bez prethodne javne rasprave i višednevnog glasanja, sada bi smo imali kvalitetan dokument koji ne bismo morali ponovo da menjamo.

A, menjaćemo ga i to vrlo brzo, jer ni ostatak naroda Serbskog nije baš toliko blesav. Barem se nadam. Na primeru Vojvodine će videti šta znači biti odvojen od centralizovane i korumpirane vlasti. Kad ostali budu videli na primeru Vojvodine kako je lepo kad ti se ne udeljuju tvoje pare, na kašičicu, iz jednog centra, već sam odlučujuš šta je dobro i pametno za tebe, e onda će i oni zapevati autonomašku pesmicu: Gde su naši novci?!
Ta pesmica još nije na dnevnom redu Asambleje ali čvrsto verujem da će biti već u sledećem sazivu.

No comments: